Boeken

1702 - Letters of Sr. Francis Bacon

Auteur: Benjamin Tooke

Francis Bacon, wiens brieven hier werden gepubliceerd, was een Engelse politicus, wetenschapper en filosoof.

Sir Francis Bacon is geboren in 1561 in Londen als de zoon van een gerenommeerd jurist. Hij studeerde aan de universiteit van Cambridge en nadien in Gray's Inn. In 1576 onderbrak hij zijn studies om in dienst te treden bij de Engelse ambassadeur in Frankrijk. De dood van zijn vader, in 1579, noopte hem terug te keren naar Engeland. Vanaf 1584 zetelde hij in het parlement. In 1596 werd hij 'Queens Council', een professionele benoeming voor een advocaat bestendigd door de koningin en erkend door het gerecht. Koning James I ridderde hem in 1603. In 1613 werd hij Procureur des Konings. Francis Bacon bleef in de gunst van de koning. In 1618 werd hij 'Lord Chancellor', een hoge plaats in het bestuur van de koning.

In 1621 eindigde zijn politieke carrière toen hij beschuldigd werd en zelfs terecht stond voor corruptie. De burggraaf werd veroordeeld tot het betalen van een boete, ontsnapte net aan de beroving van zijn titels en kwam in de Tower van Londen terecht. Na enkele dagen werd hij vrijgelaten. Er is al veel geargumenteerd dat hij onschuldig was aan deze corruptie. Bacon zelf verklaarde dat hij gedwongen werd schuldig te bekennen om King James te bewaren voor een politiek schandaal. Hij zei: "Ik was de rechtvaardigste rechter die er was in Engeland de laatste 50 jaar. Als het boek der harten wordt geopend dan vertrouw ik er op dat ik bevonden wordt als iemand zonder de vertroebelde bron van een corrupt hart. ik weet dat ik zuivere handen heb en een zuiver hart. Ik ben onschuldig aan omkoping zoals iemand die geboren is op de dag der onschuldige kinderen." Sir Francis Bacon overleed in 1626.

 

Sir Francis Bacon
1561 - 1626


Het boek: gedigitaliseerd door Google. In 1702 werd een boek gepubliceerd met zijn onuitgegeven brieven aan de koning en aan de hertog van Buckingham. In één brief (bladzijde 40-42) vonden we de Goddelijke naam terug.

 

 

 

 

 

naar boven